crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Hand In Hand – Ο θρίαμβος του χορού


Εκείνη δεν έχει χέρι και εκείνος δεν έχει πόδι. Ο χορός τους όμως μας αφήνει άφωνους…

Η Ma Li ήταν μία υποσχόμενη επαγγελματίας χορεύτρια, όταν έχασε το δεξί της χέρι σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1996. Ήταν μόλις 19 ετών. Λίγο αργότερα, ο σύντροφος της, θα την χωρίσει.
Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και σώθηκε από τους γονείς της. Η αγάπη της για τους γονείς της, της έδωσε τελικά την δύναμη για να ζήσει.
Το 2001, προσκλήθηκε να ανταγωνιστεί στον 5ο εθνικό ειδικό διαγωνισμό τέχνης για νέους με μειονεκτήματα και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Εκείνη η επιτυχία της έδωσε την ελπίδα πως μπορούσε να επιστρέψει στην αγαπημένη της σκηνή.
Το 2002 ο Li Tao, ένας 20χρονος νεαρός, θα την ερωτευθεί παράφορα. Εκείνη θα φύγει μακριά του, φοβούμενη νέα απογοήτευση. Θα εξαφανιστεί κάπου στο Πεκίνο, μα ο νεαρός, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών του, δεν θα σταματήσει να την αναζητά. Θα την ανακαλύψει τελικά να χορεύει σε ένα μπαρ. Από τότε δεν χώρισαν ποτέ.

Το 2004 ο Li Tao έγινε επίσημα ο ατζέντης της Ma Li και προσπαθούσε να την βοηθήσει να εκτελέσει μια πραγματικά ξεχωριστή παράσταση. Μια χιονισμένη βραδιά καθώς περίμεναν το λεωφορείο σε μια στάση, εκείνη ένιωσε ξαφνικά την ανάγκη να χορέψει μαζί του στο χιόνι. Είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τον χορό της για του πει την ιστορία της και την στιγμή που ο χορός τους τελείωσε, εκείνος συνειδητοποίησε πως αυτή έπρεπε να είναι η ξεχωριστής της παράσταση.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 συνάντησαν τον Zhai Xiaowei. Προπονούνταν ως ποδηλάτης για τους εθνικούς special olympics. Δεν είχε χορέψει ποτέ ξανά στην ζωή του.
Όταν ήταν 4 ετών, ο Zhai Xiaowei, έπεσε από ένα τρακτέρ με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του πόδι. Ήταν όμως πάντα πολύ αισιόδοξος, πολύ αθλητικός και με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Δοκίμασε πολλά αθλήματα, όπως άλμα, καταδύσεις, κολύμπι και κατέληξε στην ποδηλασία. Ο προπονητής του ήταν απόλυτα σίγουρος πως θα μπορούσε να κερδίσει 2-3 χρυσά μετάλλια στους εθνικούς Special Olympics.
Αρχικά δε μπορούσε να καταλάβει πως θα μπορούσε να χορέψει και ήταν πολύ διστακτικός. Έτσι η Li τον προσκάλεσε να δει την παράσταση «Hand in Hand», όπου θα χόρευε με ένα άλλο ηθοποιό. Ο Zhai ένιωσε πως παρακολούθησε έναν τέλειο χορό ψυχής και αποφάσισε να δοκιμάσει.

Η Li και ο Tao τον μεταχειρίστηκαν σαν τον μικρότερο αδελφό τους. Έμεναν κάτω από την ίδια στέγη κατά τη διάρκεια της εντατικής εκπαίδευσης και της πρακτικής, που διήρκησε πάνω από ένα χρόνο. Κανείς δεν είναι σε θέση να φανταστεί το είδος των προκλήσεων και δυσκολιών που αντιμετώπισαν. Εκείνος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον χορό και εκείνη ήταν τελειομανής. Το μόνο που έκαναν ήταν να προπονούνται εξαντλητικά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, κάθε μέρα, μέχρι τις αρχές του 2007.

Τον Απρίλιο ήταν στους φιναλίστ στον 4ο εθνικό διαγωνισμού χορού του καναλιού CCTV, μεταξύ 7000 ανταγωνιστών. Ήταν η πρώτη φορά που ένα ανάπηρο ζευγάρι εισήλθε ποτέ στο διαγωνισμό. Κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com