crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αρνούμαι να βγάλω το σκασμό...


Δημοσιεύθηκε πριν 2 χρόνια εδώ. Ξεχνάμε γρήγορα όμως...

"Μια κατάσταση σοκ...Δεν είναι απλά αυτό που παθαίνουμε όταν μας συμβαίνει κάτι κακό. Είναι αυτό που μας συμβαίνει όταν χάνουμε το πλαίσιο αναφοράς μας, όταν χάνουμε τις αφηγήσεις μας, όταν αποπροσανατολιζόμαστε... Αυτό που μας κρατάει προσανατολισμένους και σε επαγρύπνηση είναι η ιστορία μας..."
Naomi Klein 

Οι θιασώτες της λάσπης και του αποπροσανατολισμού, βλέπουν και υποδεικνύουν σε παρόμοιες δουλειές (όπως το παραπάνω video) βία, αναρχισμό και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι "τυφλωμένοι" απο οργή επαναστάτες χωρίς αιτία, όσοι κάνουν χαβαλέ και διαιωνίζουν μια κατάσταση γιατί δεν έχουν ζωή (αν έχεις βρεθεί σε συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σίγουρα θα τους έχεις δει), βρίσκουν το μέσο για να προωθήσουν το άβουλο των ιδεών τους, για να συνεχίσουν αγώνες που δεν κατανοούν, και ανεβάζουν φωτογραφίες στο προφίλ τους στο facebook φορώντας μάσκες του Guy Fawkes, δειχνοντας στους εικονικούς τους φίλους, πόσο αγωνιστές είναι!
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ερμηνεύεις σωστά ότι βλέπεις η διαβάζεις. Βασικό κριτήριο είναι η προσωπική σου "παιδεία" και μόρφωση και δεν εννοώ πανεπιστημιακούς τίτλους και μεταπτυχιακά διπλώματα. Η μόρφωση έρχεται απο την εμπειρία και η γνώση σχηματίζει απόψεις. Πρέπει να γνωρίζεις κάτι πριν το "ξεφουρνίσεις" και πρέπει να είσαι σίγουρος για τα πιστεύω σου πριν αρχίσεις την υπεράσπιση τους.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο video θα δώσω μερικά "tips" όχι σε εσένα προσωπικά (δεν σκοπεύω να θίξω τη νοημοσύνη σου) αλλά στους επαναστάτες που "ψοφάνε" για επανάσταση! Πρώτα απ' ολα, θα ενώσεις νοητά κάθε εικόνα και πολιτικό γεγονός με τις λέξεις που συντετριμένη, αναφέρει η κυρία : "Το 2011 στην πρωτεύουσα της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό, υπάρχουν παιδιά στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχουνε να φάνε..."
Έπειτα τους νεαρούς που κάνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς (τους νεαρούς που ξέρουν καλά τι λένε) με τις απαντήσεις των πολιτικών, που σαφώς και δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις, γιατί απλούστατα δεν τις γνωρίζουν.

Τέλος, σύγκρινε τις εικόνες με τα επεισόδια και το πόλεμο στους δρόμους, με τα λόγια του ηλικιωμένου άνδρα στο τέλος του video. Και αν δεν μπορείς να ακούσεις τι λέει στο αφτί της δημοσιογράφου, να σε βοηθήσω. Της λέει: "Ζητιανεύω..."

Οσοι δακρύσουμε στο τελός, αμέσως μετά απ' ολη αυτή την οργή για την εξαθλίωση μας, έχουμε ερμηνεύσει σωστά όσα παρακολουθήσαμε. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, δεν συγχωρείται η άγνοια, δεν έχουμε κανένα άλλοθι. Είναι σκληρό αλλά αυτό ειναι το τέλος της αθωότητας...




Υ.Γ Δεν γνωρίζω ποιος έφτιαξε αυτό το video, το βρήκα τυχαία στο youtube. Όποιος κι αν εισαι, συγχαρητήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com