crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Περιπλανώμενοι Ονειροπόλοι


Πίσω από τα κουρασμένα βλέμματα των ονειροπόλων, τα μοναδικά που έχουν την δύναμη να αντικρίζουν την αλήθεια, κρύβεται η σκιά της πραγματικότητας και η αγωνία για ζωή…

Όσοι τον χρόνο κυνηγούν προδίδοντας χωρίς καμία ενοχή στιγμές, ανακουφίζουν την ανία τους με πρόσκαιρες επαναλήψεις των εύθραυστων ιδεών τους, εθισμένοι σαν τους ναρκομανείς από τα σχόλια όσων επιβεβαιώνουν το τίποτα τους. Κρυμμένοι πίσω από το εγώ τους πετάνε στο καλάθι των αχρήστων όσα υπήρξαν, αναβιώνοντας αναμνήσεις ανάλογα το μέγεθος της ανάμνησης και βασανίζοντας τους χαρακτήρες όσων κάποτε τους πίστεψαν. Ο βυθός της υποκρισίας είναι απύθμενος και όσο μπορούν, απλά θα βυθίζονται.

Επίτευγμα δεν είναι αυτό που κάποιος προσποιείται πως υποστηρίζει, αλλά εκείνο που επικροτεί αυτός που σε πιστεύει. Επίτευγμα είναι αυτό που περιφρονούν όσοι κάποτε υπήρξαν κοντά σου και τώρα υποδύονται τον ρόλο του αδιάφορου, εκείνο που προκαλεί ένα παράλογο φθόνο σε όσους επιδεικτικά αρνούνται να σε επιδοκιμάσουν. Μην διαφημίζεις ανούσια επιτεύγματα προσπαθώντας να αποκομίσεις στιγμές έξαρσης, γιατί όλοι γνωρίζουν πως έτσι γίνονται ανούσια και κάθε εγκώμιο παροδικής ικανοποίησης κρύβει απλά την ανάγκη των επικροτών για προσωπική επίδειξη. Οι υποκριτές ακολουθούν πάντα τους υποκριτές. Να χαίρεσαι όμως για τις προσπάθειες που συνοδεύονται από επιδεικτική αδιαφορία γιατί δεν τις σπιλώνει η υποκρισία και μπορούν να θεωρηθούν επιτεύγματα. Αυτοί που απαξιώνουν είτε ντρέπονται είτε φοβούνται να αξιώσουν.

Κάποιοι θεωρούν πλήγμα στη ζωή κάθε ονειροπόλου τον χλευασμό των περιπλανήσεων του, τα ψεύτικα τους όμως λόγια θα τους ακολουθούν αιώνια σαν σκιά στο εγωιστικό ταξίδι που επέλεξαν να κάνουν. Μιμούμενοι αξίες που ανέκαθεν φθονούσαν, θα έχουν πάντα την απατηλή εντύπωση πως διαφέρουν, μέχρι την πικρή στιγμή της συνειδητοποίησης, όποτε κι αν αυτή εμφανιστεί. Αυτές οι μικρές περιπλανήσεις των ονειροπόλων, είναι το όχημα της αλήθειας στο οποίο οι υποκριτές ποτέ δεν θα ανέβουν, έτσι πάντα θα επιχειρούν να το καταστρέψουν. Δεν απαξιώνεις τις περιπλανήσεις μου με την αδιαφορία σου, με υποκινείς να τις συνεχίσω. Όσο γνωρίζω την αλήθεια δεν έχω φόβο να κρυφτώ πίσω από την υποκρισία και τον εγωισμό μου, γιατί η αλήθεια υπάρχει και πάντα θα με προκαλεί να περιπλανηθώ.

Με βλέμματα κουρασμένα από την αγωνία της ζωής, υπάρχουν οι ονειροπόλοι. Δημιουργούν με πάθος, αναπολούν αξίες, νοσταλγούν στιγμές, αντικρίζουν κατάματα την αλήθεια, δραπετεύουν από την πραγματικότητα και τολμούν να ονειρευτούν όσα σε άλλους είναι απαγορευμένα. Δεν ξεχνούν, δεν υποκρίνονται και επικροτούν πάντα το αυθεντικό. Χαμένοι καλώς η κακώς, στη μοναξιά των μικρών τους περιπλανήσεων…



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com