crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Tango With Lions – A Long Walk (2013)



Ατμοσφαιρικά σκοτεινές αποχρώσεις που τις περισσότερες φορές ευωδιάζουν μελαγχολία, σε ένα γλυκόπικρα ηλεκτρισμένο ταξίδι σε φαντασιώσεις, όνειρα και αποχωρισμούς. Η πιο απλά, το «A Long Walk» των Tango With Lions

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κατερίνα Παπαχρήστου (μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie - alternative σκηνής), ξεκινώντας αρχικά ως μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών, για να καταλήξουν τελικά στην τωρινή τους μορφή που αποτελεί την σταθερή σύνθεση του συγκροτήματος. Η γνωριμία μας με την μπάντα έγινε το 2010 με την κυκλοφορία του album «Verba Time» και την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε στο YouTube το εξαιρετικό «In A Bar». Το πρώτο τους album απέσπασε θετικότατες κριτικές, ενώ η σαγηνευτική ερμηνεία της Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) που μας θύμισε τις ατμοσφαιρικές στιγμές της Carla Torgerson, άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια που ελπίζαμε πως θα ακολουθούσε. Έτσι, 3 χρόνια μετά, και αφού ο θόρυβος του ντεμπούτου είχε καταλαγιάσει, ήρθε επιτέλους το «A Long Walk», η δεύτερη δισκογραφική απόπειρα του συγκροτήματος.

Το «A Long Walk» αποτελείται από 10 αυτοτελείς ιστορίες, σκοτεινές κυρίως συνθέσεις ασυγκράτητου ρομαντισμού που φαίνεται να υπερβάλουν, καταφέρνουν όμως να σε παρασύρουν στη μελαγχολία των μελωδιών και την ατμοσφαιρική ενορχήστρωση. Δύσκολα ξεφεύγεις από τις «σκιές» των Walkabouts που κάνουν για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία τους, μερικές φορές όμως είναι τόσο καλά δομημένες κάποιες συνθέσεις, που μπορείς να μιλήσεις άνετα για το προσωπικό ύφος των Tango with Lions που φαίνεται να ξεχωρίζει σιγά-σιγά. Όμορφες ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, μπάσο και χαμηλά τύμπανα που συνεργάζονται αρμονικά, ονειρική ενορχήστρωση, ένα παλιό και σκοτεινό πιάνο, μελαγχολικά ξεσπάσματα του πάντα μοναδικού, τρομπονιού, συγκροτούν ένα έντονα ελπιδοφόρο, για την εγχώρια μουσική σκηνή, αποτέλεσμα, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει όσο θα περίμενα, σίγουρα όμως ξεχωρίζει. Όλα βέβαια, με επίκεντρο την σαγηνευτική ερμηνεία της Κατερίνας, που δείχνει πως τα πάντα διαμορφώθηκαν γύρω από την φωνή της.

Υπάρχουν σημαντικές στιγμές στο album και αμέσως ξεχώρισα κάποιες. Το εναρκτήριο «Slippery roads» που προϊδεάζει για κάτι διαφορετικό με τον ηλεκτρισμό και την σκοτεινή επανάληψη των στίχων που σε μαγεύει, το «A long walk» που η υπέροχη μελαγχολία του μπορεί να συνοδεύσει μοναδικά τις νύχτες σου, το δυνατό «News» που με λίγη προσοχή θα μπορούσε να απογειώσει τις φωνητικές αρετές της Kat, το «Kite» με την ηλιόλουστη σύνθεση του, το «People Stare» για το τρομπόνι του και την νοσταλγία μου για Διάφανα Κρίνα, το πικρό «Obituary» με την γοτθική ατμόσφαιρα του που, εμένα τουλάχιστον, με συγκλόνισε, και το νυχτερινό «Over the neon light», ιδανικό για μια ιδιαίτερη βόλτα με αυτοκίνητο τη νύχτα στην πόλη. Υπάρχει μια μυστηριακή διάθεση σε ολόκληρο το album και νομίζω πως αυτό είναι που κάνει τους Tango With Lions να ξεχωρίζουν.

Κλείνοντας την παρουσίαση του «A Long Walk», θα δηλώσω απλώς ότι μου άρεσε πάρα πολύ, πως χαίρομαι απίστευτα που τα ελληνικά συγκροτήματα νιώθουν πια πολύ πιο ελεύθερα να δημιουργήσουν, και πως οι Tango With Lions είναι μια εξαιρετική μπάντα. Κρίμα που δεν υπάρχουν πια αληθινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, να μας παρουσιάζουν τέτοιες δουλειές από τέτοιους μουσικούς. Κρίμα που επιτρέψαμε να συμβεί και αυτό…

Tango With Lions:
Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Γιάννος Παραμυθιώτης – ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, percussion, φωνητικά
Jim Staridas – τρομπόνι, φωνητικά
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο, φωνητικά

Links:





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com