crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Rolling Stones: 50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει!



20.000 θεατές στο O2 Arena του Λονδίνου παρακολούθησαν το μεγαλύτερο παγκοσμίως rock συγκρότημα, που «τολμά» να βρίσκεται στο προσκήνιο 50 ολόκληρα χρόνια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ και αποδεικνύοντας περίτρανα πως η μουσική δεν έχει όρια και δεν καταλαβαίνει από ηλικίες. Κάθε αμφιβολία που μπορεί να είχε κάποιος για όλα τα παραπάνω, εξανεμίστηκε όταν ο 69χρονος Mick Jagger ξεκίνησε τη συναυλία με το «I Want to be your man». 

Ήταν η πρώτη συναυλία που έδωσαν οι Rolling Stones μετά από 5 χρόνια και για περισσότερες από δύο ώρες στη γιγαντιαία σκηνή ανέβηκαν τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος: ο Mick Jagger, ο Ronnie Wood, ο Keith Richards και ο Charlie Watts και ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, με το πρώην μέλος του συγκροτήματος τον μπασίστα Bill Wyman.
Στην συναυλία συμμετείχαν επίσης η ντίβα της αμερικανικής R&B, Mary J. Blige που τραγούδησε μαζί με τον Jagger το «Gimme Shelter», ο μεγάλος Jeff Beck, που έπαιξε μαζί τους το «I'm Going Down» και ο κιθαρίστας Mick Taylor, με τον οποίο το συγκρότημα εκτέλεσε διάφορα τραγούδια.

Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που ονομάζεται «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει». Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο. Οι τιμές των εισιτηρίων ήταν αρκετά «τσουχτερές» (κάτι για το οποίο είχε δεχθεί έντονη κριτική το συγκρότημα) και μάλιστα υπήρχαν οπαδοί που πλήρωσαν ακόμη και 500 ευρώ (!) για να παρακολουθήσουν την συναυλία. Τον Αύγουστο, το αμερικανικό περιοδικό Billboard είχε γράψει ότι το συγκρότημα θα κερδίσει συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, από τις τέσσερις πρώτες συναυλίες της περιοδείας του!

Εκτός από την γιορτή των 50 τους χρόνων, οι Rolling Stones με αυτές τους συναυλίες θέλουν να προωθήσουν και το νέο τους album με τίτλο “GRRR!”, που κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει γνωστές επιτυχίες του group καθώς και 2 νέα τραγούδια, τα "Doom and Gloom" και "One More Shot". Το συγκεκριμένο album κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδόσεις (box sets) με συλλεκτικό υλικό, digipaks και special vinyl εκδόσεις (40-track, 2CD jewel case with 12-page booklet, 50-track, 3CD digipak with 24-page booklet, 50-track, 3CD box set with 36-page hardcover book and five postcards, 50-track, 5-12" vinyl box set, 80-track, 4CD boxset with bonus CD, 7" vinyl, hardcover book, poster, and postcards) για όλα τα γούστα και για κ΄θε βαλάντιο!




Ότι και να πεις για αυτό το συγκρότημα, θα είναι λίγο. Είτε σου αρέσουν είτε όχι, οφείλεις να παραδεχθείς το μεγαλείο τους και σίγουρα η έκφραση και ο τίτλος αυτής της μινι περιοδείας «50 χρόνια και δεν έχει τελειώσει» προκαλεί δέος! Είναι απίστευτο το γεγονός πως είδαν στην σκηνή τους Rolling Stones, οι γονείς μας, εμείς και ίσως προλάβουν και τα παιδιά μας (ενώ για κάποιους πρόλαβαν ακόμη και τα εγγόνια)! Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν ξεμωραθεί, χωρίς να τα έχουν χαμένα, αλλά με εκπληκτική ενέργεια και φοβερές μουσικές. Άκουσε το ολοκαίνουργιο Doom and Gloom (δες το εδώ) και θα καταλάβεις. Υποκλίνομαι…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com