crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Party dogs


Το ξημέρωμα του 2015 βρήκε τον κόσμο να ανοίγει ανυπόμονα τα δώρα κάτω από το δέντρο (όσοι είχαν δέντρο και όσοι μπόρεσαν να κάνουν η να πάρουν δώρα – έτσι για να μην το θεωρούμε δεδομένο), όμως τα πακέτα με τα πολύχρωμα περιτυλίγματα δεν έκρυβαν τρενάκια, κουκλίτσες, σκουφάκια η κάλτσες, αλλά ψηφοδέλτια! Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με την γνωστή ποδοσφαιρική πεποίθηση: Δεν παίζω καλά, είμαι όμως καλύτερος

Η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα θα έχουν και πάλι την τιμητική τους, με την γνωστή παρέλαση δεκάδων τηλεοπτικών αστέρων μπροστά από τις οθόνες μας, τις καθιερωμένες ανούσιες φωναχτές παρεμβάσεις ώστε να μην ακουστεί ποτέ αυτός που μιλάει και τις εντυπωσιακές βορειοκορεάτικες «ενημερώσεις» από τα δελτία ειδήσεων. Η προσωπική μου προεκλογική έναρξη έγινε εχθές από την γνωστή εκπομπή που υποτίθεται πως όλοι μιλάνε στον «ενικό» όπου είδα επιτέλους από πρώτο χέρι πως «συνεννοούνταν» οι χτίστες του Πύργου της Βαβέλ και παρακολούθησα αμόρφωτα και απολίτιστα ανθρωποειδή να δηλώνουν πόσο πολύ κατανοούν όσους διαμαρτύρονται για την εγκληματική μείωση των συντάξεων, αλλά αυτό είναι ένα «αναγκαίο» κακό που «ΟΛΟΙ» το έχουμε υποστεί (δήλωση που γινόταν από τα ειρωνικά χείλη αηδιαστικών υποκριτών που νομοθέτησαν απίστευτες φοροαπαλλαγές για τους εαυτούς τους και πρόκειται να πάρουν δυο και τρεις συντάξεις!).

Το πόσο «επεισοδιακό» θα είναι το 2015, φάνηκε με την σύλληψη γνωστού «τρομοκράτη», που το δικό μου «φτωχό» μυαλουδάκι δε μπορεί να την «χάψει», όχι τουλάχιστον βασισμένος στα στοιχεία που διαβάζω. Δηλαδή, θέλετε να πιστέψω πως αυτός που παρουσιάζετε ως φριχτό τρομοκράτη και στυγνό δολοφόνο που δραπέτευσε για να ετοιμάσει ένα σκληρότατο έγκλημα, σταμάτησε να βοηθήσει κάποιον που δήθεν έπεσε από την μηχανή του, την ώρα που έκοβε αμέριμνα βόλτες με το ποδήλατο του (!!!); Και πως γίνεται να παρακολουθείς επί μήνες έναν δραπέτη, αλλά να μην τον συλλαμβάνεις; Και πως γίνεται ένας φριχτός εγκληματίας να κυκλοφορεί με βαμμένο ξανθό μαλλί και μαύρο μούσι, αλλά να μην κάνει εντύπωση σε κανέναν; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εμάς τους «αδαείς». Κάποιοι σαφώς ξέρουν καλύτερα και λειτουργούν βάση ευφυέστατων σχεδίων που θα ζήλευαν όλα τα CSI
Άραγε ποιος να είναι ο "τυχερούλης" που τσέπωσε το εκατομμυριάκι της επικύρηξης;

Το χειρότερο όμως αυτού του «προεκλογικού πυρετού» είναι οι χιλιάδες κολλημένοι, βολεμένοι, τρομολάγνοι, αμετανόητοι και βλαμμένοι. Όλοι εκείνοι που τα ανύπαρκτα επιχειρήματα τους σκοντάφτουν ακόμα και πάνω στην ανώμαλη λογική τους, αδυνατούν όμως να κάνουν πίσω η να τολμήσουν. Εκείνοι που εναποθέτουν τις φαύλες ελπίδες τους στην ελεημοσύνη του βιαστή τους, εκείνοι που κατηγορούν ως ψεύτες τους υποτιθέμενους ανατροπείς και υποστηρίζουν τυφλά όσους αποδεδειγμένα εκλέγονται χρόνια τώρα λέγοντας πάντα ψέματα, εκείνοι που δίνουν ιδιότητες «γραφικού» σε οτιδήποτε υποστηρίζει πως διαφέρει. Και οι αδιάφοροι. Εκείνοι που επαναπαύονται στην τύχη τους, που ζουν την υποτιθέμενη ζωή τους επειδή ακόμη αντέχουν και βιώνουν το παρόν τους ως μια φυσική συνέπεια του παρελθόντος, φοβούμενοι να κοιτάξουν κατάματα το μέλλον και κρυμμένοι στην απατηλή εντύπωση του «έχει ο Θεός». Τι να πω και για αυτούς που αναζητούν διαρκώς λύτρωση στους αναμφισβήτητα πραγματικούς τρομοκράτες, απατεώνες, προδότες, ληστές, εγκληματίες και αμετανόητα υποκριτές; Γίδια! Κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, όλους θα μας πάρει η μπάλα.

Δεν είναι ο κόσμος που έχει απαξιώσει τελείως την πολιτική, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί! Από την στιγμή που στα ψηφοδέλτια η ακόμη χειρότερα μέσα στην βουλή, μαζεύτηκαν ένα σωρό αμόρφωτα, ανιστόρητα, απολίτιστα πιόνια, τι μπορείς να περιμένεις; Τελειωμένοι ηθοποιοί, πουλημένοι δημοσιογράφοι, άβουλοι αθλητές, καλλίγραμμα φωτομοντέλα, τραγελαφικοί επιστήμονες, μπουρτζόβλάχοι και ένα σωρό άλλοι «μαϊντανοί» που όχι απλά δεν έχουν σχέση με την πολιτική, αλλά δεν υπήρξαν και ποτέ πολιτικοποιημένοι, να ψηφίζουν νόμους που δεν καταλαβαίνουν, να υπογράφουν μνημόνια που δεν διαβάζουν (ίσως δεν ξέρουν να διαβάζουν), να χειροκροτούν τον αρχηγό τους όπως τα παιδάκια τον κλόουν που φουσκώνει μπαλόνια (πολύ εύστοχη μεταφορά) και να γράφουν στα ολοκαίνουργια και πανάκριβα υποδήματα τους (που αγόρασαν με χρήματα του λαού), την γνώμη του λαού που είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν. Πολιτικοί «ηγέτες» που μιλούν λες και βρίσκονται στο «Καφενείο των Φιλάθλων», χωρίς πολιτικό λόγο και πολιτισμό, που σηκώνουν το φρύδι λες και απέναντι τους βρίσκεται το κακομαθημένο «αλητάκι» της τάξης, που εισπράττουν και χαρίζουν δισεκατομμύρια την ώρα που κόβουν μισθούς και συντάξεις για το «καλό» της χώρας, που είναι κολλημένοι στα κόμματα τους όπως η μύγα στα σκατά αντί να πασχίζουν για τα δικά μας προβλήματα, που κοροϊδεύουν χωρίς κανένα ήθος τον κόσμο μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια αυτών που υπηρετούν ή αυτών που τους υπηρετούν, ένας παραλογισμός σχιζοφρενικής πολιτικής ανεπάρκειας. Μια απολύτως σκόπιμη απαξίωση που απορώ γιατί κανείς δεν συνειδητοποιεί τον σκοπό της.

Εμείς τώρα τι κάνουμε; Άστα να πάνε. Καλούμαστε να δώσουμε ένα τέλος και να ελπίσουμε πως μέσα σε όλη αυτή την «σαβούρα» κάποιος μπορεί να έχει καλές προθέσεις. Μην κάνουμε όμως πάλι τα ίδια λάθη, αυτά που μας έφεραν εδώ που είμαστε και που κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Είμαστε ο πιο περήφανος λαός και αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξει κανένα βάρβαρο υποκείμενο. Ας επιχειρήσουμε κάτι καινούργιο και αν και αυτό μας προδώσει, τότε ζήτω που καήκανε. Ας πετάξουμε όμως επιτέλους στους κάδους απορριμάτων όλα αυτά τα σκουπίδια, ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους χώρος για κάτι νέο. Όσο αφήνουμε την σωρό σκουπιδιών να μεγαλώνει, το μόνο που συμβαίνει είναι να πεθαίνουμε από τη μπόχα! Και μην αναπαράγουμε τις βλακείες που ακούμε στα κανάλια. Έχουμε μυαλό, ας το βάλουμε και λίγο να δουλέψει. Όσο για το (αηδιαστικό δυστυχώς) γεγονός πως στα ψηφοδέλτια βρίσκονται ανθρωποειδή που δεν θέλουμε και θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί, μην τρελαίνεσαι. Δεν σε αναγκάζει κανείς να ψηφίσεις συγκεκριμένα αυτούς. Ευτυχώς οι λίστες είναι πάντα μεγάλες.

Καλή μας τύχη…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com