crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Tryfon - A Permanent Escape


Και η μουσική στην Ελλάδα καλά κρατεί…
Έπεσε τυχαία στα αφτιά μου ένα τραγούδι που είχε τίτλο “A Terrible Mistake” και έπιασα τον εαυτό μου να ταξιδεύει ακούγοντας το 2-3 φορές, παρασυρμένος στον ρυθμό και τα ήρεμα φωνητικά του, μέχρι τελικά να αποφασίσω να αναζητήσω περαιτέρω πληροφορίες. Τι στο καλό, να μην ξέρω τι ακούω;

Κάπως έτσι ανακάλυψα τον Τρύφων Μπάιτση και το album του “A Permanent Escape”, μια ακόμα μαγική στιγμή στην ελληνική δισκογραφία. Με μελαγχολική και συχνά εσωστρεφή διάθεση, με ένα πανέμορφο κολλάζ ήχων και εικόνων, πραγματικά απόλαυσα τις 11 ιδιαίτερες συνθέσεις του album, ταξιδεύοντας στην δική μου εσωστρέφεια και την συχνή τάση να μελαγχολώ. Οι μελωδικές κιθάρες και η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ονειρική θαρρείς ατμόσφαιρα, θα μπορούσαν εύκολα να παρασύρουν τον καλλιτέχνη σε ένα μονότονο αποτέλεσμα, όμως ο Tryfon δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. Αντίθετα φαίνεται καθαρά πως έχει δουλέψει δημιουργικά αυτό που θέλει να παρουσιάσει, απογειώνοντας το όπου το θεωρεί απαραίτητο και χρωματίζοντας τις συνθέσεις του με εύστοχες ενορχηστρώσεις. Είτε ακούς το album μια ήσυχη μοναχική βραδιά, είτε ένα ηλιόλουστο πρωινό, το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα την ψυχοσύνθεση και την διάθεση σου. Υπήρχαν στιγμές μάλιστα που πίστεψα πως εγώ ήμουν αυτός που δημιουργούσα την ανάλογη διάθεση στα τραγούδια και όχι εκείνα σε εμένα.

Ο Τρύφων Μπάιτσης ασχολήθηκε με τη μουσική από το 2003. Αρχικά συμμετέχοντας σε τοπικά σχήματα και αργότερα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης (Μπάρωδος, Μύλος, Αίγλη, no Bar, Kizmet, Γαία κ.α.). Το 2010 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε να δουλεύει τα τραγούδια του πρώτου αυτού προσωπικού του δίσκου, σε παραγωγή των Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη). To ''A Permanent Escape'' project αφορά σε τραγούδια του που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα σχήματα που συμμετείχε, τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και την καθημερινότητα που μοιράστηκε μαζί τους σε μια προσπάθεια εξωτερίκευσης των συναισθημάτων που προκαλούνται γράφοντας, εκτελώντας και επιβιώνοντας μέσα από τη μουσική.

Εξαιρετική δουλειά που αξίζει την προσοχή σου.

Άκουσε την εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com