crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Daze Of Youth - Daze Of Youth (2012)



Οι “DAZE OF YOUTH” είναι μια νέα μπάντα που σχηματίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια. Το «νέα μπάντα» όμως είναι σχετικό γιατί στην ουσία αποτελούν την μουσική συνέχεια της προγενέστερης μπάντας “DUENDE” η οποία είχε σχηματιστεί το 2003, έχοντας κυκλοφορήσει το 2005 ένα album με τίτλο “ON THE LIST” από την εταιρία παραγωγής “EIKONACHOS RECORDS” και διανεμήθηκε στην εγχώρια αγορά από την “UNIVERSAL GREECE”.

Το 2012 οι Daze Of Youth κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ‘’BAND ON THE STAGE’’ ανάμεσα σε 80 συγκροτήματα που έλαβαν μέρος και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο το όνομα τους, μια δουλειά που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Και είναι όντως μια πολύ καλή δουλειά.

Ο ήχος τους είναι Rock, δυνατός, καθαρός, με στοιχεία Grunge. Ως μια ακόμη alternative ελληνική μπάντα ξεχωρίζουν για αυτή την grunge αισθητική τους και σίγουρα προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι φρέσκο. Έντονες μελωδίες, όμορφες μπαλάντες και πολύ ενέργεια, συνθέτουν ένα εξαιρετικό album που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σου. Βοηθά φυσικά σε αυτό το αποτέλεσμα και το ιδιαίτερο «μέταλλο» στην φωνή του Γιάννη (John Eko) που υποστηρίζει άψογα το μουσικό είδος που υπηρετούν, υπάρχουν μάλιστα στιγμές που δεν καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ελληνικό συγκρότημα.

Σαν πρώτη δισκογραφική απόπειρα είναι λάθος να τους κρίνουμε αυστηρά, όμως το album χρειάζεται κάποια παραπάνω ακούσματα για να το καταλάβεις, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος της μονοτονίας. Μια καλή λύση να αποφύγεις αυτή την παγίδα είναι να δυναμώσεις την ένταση και να αφήσεις τον ρυθμό να σε παρασύρει. Κάνε μετά ένα διάλειμμα και άκουσε το ξανά μετά από λίγο. Θα ανακαλύψεις σίγουρα κάτι νέο. Γενικότερα το συγκεκριμένο είδος μουσικής μπορεί να γίνει κουραστικό αν μάλιστα δεν είσαι και οπαδός του, μα τα πράγματα έρχονται να διορθώσουν κάποιες εξαιρετικές μπαλάντες, όπως για παράδειγμα το “Hate Goodbyes” που ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή.

Οι καλές στιγμές του album είναι αρκετές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάσεις ξαφνικά τον εαυτό σου να κουνά ρυθμικά το κεφάλι του. Ωραίες κιθάρες, μπάσο που ξεχωρίζει, απαραίτητο γρέζι στα φωνητικά, άψογη παραγωγή από τον Νίκο Καπετάνογλου, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η αρχή γίνεται με το εναρκτήριο “Speed Freak” που είναι πολύ καλό και σου φανερώνει πάνω κάτω τι πρόκειται να ακούσεις. Μου άρεσε πολύ και το “Just A Child” κομμάτι με φοβερή ενέργεια και punk στοιχεία, το “Falling Down” μια δυνατή μπαλάντα με εξαιρετικό φινάλε, το “Seattle Son”, το “Pointless” και φυσικά το “Hate Goodbyes”.

Εύχομαι οι Daze Of Youth να ήρθαν για να μείνουν. Το album κυκλοφορεί από την Fm Records και αξίζει να το αγοράσεις. Θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο προσπάθειες από τον εγχώριο χώρο και ιδιαίτερα τις αξιόλογες. Η Ελληνική μουσική σκηνή έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ξένες και οι Daze Of Youth το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο.

ΜΕΛΗ
John Eko : Φωνή / Κιθάρα
Kostas K. :
Κιθάρα
Vagelis K. :
Κρουστά
Chris Sab :
Μπάσο






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com