crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

La Moyo the Band


Αρχικά, όπως όλοι, εντυπωσιάστηκα από το όνομα τους! Το είδα τυχαία σε μια αφίσα και αποφάσισα να ψάξω πληροφορίες και τραγούδια. Μου άφησαν θετικότατες εντυπώσεις και καθώς εδώ και πολλά χρόνια κύριος σκοπός μας είναι να παρουσιάζουμε οτιδήποτε ενδιαφέρον αφορά την Ελληνική σκηνή, είπα να επιχειρήσω μια μικρή παρουσίαση, αποτελούμενη κυρίως από «δανεικά» βιογραφικά στοιχεία.

Η μπάντα ξεκίνησε κάπου στο 2007 από τον Απόστολο Ακριώτη (Φωνή) και τον Δημήτρη Κατσαφάδο (Μπάσσο) και μαζί με τρεις ακόμη φιλους και καλούς μουσικούς αποτέλεσαν η αρχή μιας μπάντας με επιρροές απο τον ελληνικό αλλά και ξένο rock ήχο. Ξεκίνησαν με κάποιες live εμφανίσεις, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί κάποιο όνομα. Μετά από ένα χρόνο και καθώς εφεύρισκαν το μουσικό τους ύφος, η πρόταση για όνομα τέθηκε από τον τραγουδιστή της μπάντας και αφορούσε ένα αγαπητό στα μέλη του γκρουπ, café, με παρεμφερή τίτλο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η πρωτότυπη ιδέα La Moyo the Band. Αν και ο άμεσος συνειρμός που κάνουμε όλοι, παραπέμπει σίγουρα στην πολιτική και στα γνωστά και μη εξαιρετέα «λαμόγια» (κάτι που σκόπιμα όσο και πονηρά οι ίδιοι δεν αποποιούνται), έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, La Moyo σημαίνει «η καρδιά» στη γλώσσα των Σουαχίλι!

Στην συνέχεια επαναπροσδιορίζοντας καποια μέλη του σχήματος ,στην παρέα των La Moyo μπαινει το 2008 ο κιθαρίστας Κώστας Θεοδώρου που ήρθε για να προσθέσει το δικό του υφος μεσα στο γκρουπ, και ο Μπάμπης Καστανος στα τύμπανα. Για λίγο καιρο οι La Moyo πορεύτηκαν σαν μια τετραμελής μπάντα δίνοντας το δικό τους στίγμα στην ελληνική ροκ σκηνή. Ακολουθούν μια πορεία live εμφανίσεων σε γνωστά φεστιβάλ (Ναυπάκτου, Νέα Στύρα) και σε γνωστές μουσικές σκηνές σε Αθήνα και Πειραιά, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Στην παρέα προστίθεται και ο Γιάννης “Jon Moodrix” Μούντριχας(κιθάρα) και η 5μελής πλέον μπάντα, πορεύεται με μια ηλεκτρισμένη και εντελώς rock διάθεση στον ελληνικό μουσικό χώρο, δίνοντας συναυλίες εντός και εκτός Αττικής.

Το τέλος του 2011 βρίσκει την μπάντα στο studio να ηχογραφούν τα δυο πρώτα τραγούδια τους, «Τρέξε» και «Ένας Κόσμος Από Μένα».


Το 2012 τους βρίσκει μαζί με τον Μιχάλη Κακέπη σε γνωστή μουσική σκηνή, ενώ στο line-up προστίθεται ο Άγγελος Παύλος, δίνοντας το δικό του στίγμα στην μπάντα με τις γνώσεις του στο βιολί και στα πλήκτρα. Εμφανίζονται στο φεστιβάλ «Μέδουσα» της Ερέτριας και σημαντικός σταθμός στην πορεία τους, ήταν η γνωριμία τους με τον σκηνοθέτη Άρη Κουλαϊδη και την εταιρεία Riseout Productions, οι οποίοι συντέλεσαν στην δημιουργία του πρώτου τους video clip στο τραγούδι «Τρέξε». Τα τραγούδια τους παίζονται ήδη αρκετά από ραδιοφωνικούς σταθμούς (κυρίως διαδικτυακούς, για τους γνωστούς λόγους), ενώ η φετινή σαιζόν θα τους βρει σε πολλές μουσικές σκηνές.

Τα δυο έτοιμα τραγούδια τους μπορείς να τα βρεις δωρεάν και με το νέο έτος θα ξεκινήσουν να ηχογραφούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, την οποία θα προσφέρουν επίσης δωρεάν στους φίλους τους, Αυτό από μόνο του, λέει πολλά! Τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις είναι πάντα προσωπικές και δεν θα αποπειραθώ να σε πείσω για κάτι. Απλά, όπως πάντοτε λέμε για όλους, οι La Moyo the Band είναι εδώ και περιμένουν να τους ανακαλύψεις….

Τα μέλη:
Απόστολος Ακριώτης – Φωνητικά
Jon Moodrix – Κιθάρα
Κώστας Θεοδώρου – Κιθάρα
Δημήτρης Κατσαφάδος – Μπάσο
Μπάμπης Κάστανος – Τύμπανα
Angel Paul – Βιολί, πλήκτρα, φωνητικά

Links:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com