crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Veri Chip


Για μία ακόμη φορά θα μιλήσουμε για συνομωσίες. Κάτι κίνησε πρόσφατα την προσοχή μου και ντρέπομαι πραγματικά που τόσο καιρό το είχα αφήσει να περάσει απαρατήρητο. Συνέβη πριν λίγες μέρες, όταν συνόδευσα μια φίλη στον κτηνίατρο. Ήθελε να τοποθετήσει στο ανυποψίαστο σκυλάκι της ένα από τα περίφημα αυτά τσιπάκια, αυτές τις ηλεκτρονικές ταυτότητες για τις οποίες καμία σοβαρή συζήτηση δεν έγινε ποτέ στα κανάλια. Θα μου πείτε τώρα, έγινε ποτέ καμία σοβαρή συζήτηση στην τηλεόραση; Και βέβαια, όχι. Όμως το θέμα με τα τσιπάκια αναφέρθηκε και όλοι το αντιμετώπισαν στωικά και με προσποιητή κατανόηση.Πρόκειται για ζώα, είπαν, και όσοι αγαπούν τα ζώα οφείλουν να τα φροντίζουν. Λες και τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα. Αν μπορούσαν μονάχα να μας μιλήσουν…


Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων επιβάλλεται να τοποθετήσουν αυτό το τσιπάκι στα ζώα τους. Μάλιστα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις σε όποιον δεν το κάνει. Εκεί θα υπάρχουν αποθηκευμένες πληροφορίες για την κατάσταση του ζώου, το ιατρικό ιστορικό του και πολλά άλλα. Με μια ειδική συσκευή μέσω δορυφόρου, θα παρακολουθείται το ζώο, έτσι αν κάποια στιγμή χαθεί θα είναι πανεύκολο να εντοπιστεί και να επιστρέψει στον πανευτυχή ιδιοκτήτη του. Τέρμα οι στεναχώριες, τέρμα τα προβλήματα. Πάντα υπάρχει κάποιος που φροντίζει να κάνει την ζωή μας καλύτερη!

Αν και θα έπρεπε να αναφερθώ λίγο περισσότερο στα δικαιώματα των ζώων, δεν θα το κάνω. Και αυτό γιατί το ίδιο βράδυ μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο, άνοιξα τον υπολογιστή να κοιτάξω την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ανακάλυψα ένα από αυτά τα mail που διαδίδονται παντού, το οποίο σαν θέμα είχε αυτό το τσιπάκι. Ξέρετε, δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια έρευνα. Και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι επιεικώς, ενοχλητικά.

Πρόκειται λοιπόν για ένα εμφυτεύσιμο στο δέρμα μικροτσίπ, το νέο επίτευγμα της βιομετρικής τεχνολογίας, που ονομάζεται Veri Chip. Η εταιρεία που φέρεται ως κατασκευάστρια είναι η Applied digital solutions η οποία καμαρώνει πως είναι παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες ασφάλειας και εξακρίβωσης ταυτότητος. Η εταιρεία αυτή αναπτύσσει τεχνολογικές καινοτομίες σε καταναλωτικούς, εμπορικούς και κυβερνητικούς τομείς, παγκοσμίως. Δηλώνει πως παρέχει μοναδικά και απαραίτητα προϊόντα εξακρίβωσης ταυτότητας και ασφάλειας, για ζώα, ανθρώπους, προμηθευτές τροφίμων, κυβερνητικούς και στρατιωτικούς σκοπούς, εμπορικά περιουσιακά στοιχεία, με ένα σύστημα GPS και δορυφορικής παρακολούθησης. Μια ματιά στο site της εταιρείας, αποκάλυψε πολλά περισσότερα.


Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι προοδευτικές τεχνολογίες ασφάλειας και συνταύτισης (Advancing Identification & Security Technologies) που δημιουργήθηκαν από την Applied Digital το 1993, εστιάζουν στην ανάπτυξη της αγοράς με μια σειρά από τεχνολογίες καλυτέρευσης της ζωής (life-enhancing technologies), μαζί με τα περιεκτικά δεδομένα διαχείρισης υπηρεσιών που απαιτούνται για την υποστήριξη τους. Αυτό το τελευταίο με έβαλε σε σκέψεις και υποψίες, που επιβεβαιώθηκαν παρακάτω, διαβάζοντας για την δύναμη της εξακρίβωσης ταυτότητας (The Power of Identification Technology). Η εταιρεία μας πληροφορεί πως: «οτιδήποτε είναι σημαντικό για τους πελάτες μας, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε, να το εντοπίσουμε και να προστατέψουμε ουσιαστικά κάθε διανοητή τοποθεσία – σε νοσοκομεία και κλινικές, σε στρατιωτικά γραφεία, στο σπίτι, σε φάρμες και σκυλόσπιτα, στον ωκεανό  στον πυθμένα ή στον αέρα». Στην συνέχεια, αναλύει διεξοδικά πως τα κάνει όλα αυτά, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία (ζώα, άνθρωποι, στρατός κ.λ.π.). 

Για τις κυβερνήσεις και τον στρατό, με έντονα γράμματα δηλώνει πως πρόκειται για λύσεις που σώζουν ζωές και προστατεύουν περιουσίες. Προστασία λέει, του στρατιωτικού προσωπικού μέσω δορυφόρου με το σύστημα GPS. H Applied Digital, εισχωρεί σε στρατιωτικά θέματα μέσω της θυγατρικής της εταιρείας  Digital Angel's Signature Industries, η οποία είναι ηγετικός κατασκευαστής υλικού εντοπισμού και διάσωσης  (trade name SARBE), που χρησιμοποιείται από τον στρατό παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιημένη από 40 τουλάχιστον χώρες, αυτή η τεχνολογία παρέχεται από το τμήμα του ηνωμένου βασιλείου της Digital Angel Corporation, και είναι ο πρωτεύων προμηθευτής της Βρετανικής αεροπορίας. 

Στις κυβερνήσεις παρέχει ασφάλεια επικοινωνιών. Οι πρωτοβουλίες τους σε θέματα σχετικά με μυστικές πληροφορίες είναι πλέον σε θέση να βελτιώσουν τις κυβερνητικές επικοινωνίες  με άλλες μυστικές υπηρεσίες  και επιχειρήσεις. Η Applied Digital παρέχει τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. αναπτύσσοντας ένα σύστημα αποκρυπτογράφησης και ασύρματης τεχνολογίας. μέσω δορυφορικής παρακολούθησης. Ανιχνεύει και εντοπίζει αεροπλάνα, όπως αυτά που εκτελούν χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα, και διάφορα εμπορικά. Καθημερινά εντοπίζουν αεροπορικά λειτουργικά συστήματα σε απόμερες περιοχές, εκτός λήψης των συμβατικών συστημάτων ανίχνευσης εδάφους. 
Η Applied Digital για τον άνθρωπο, αναφέρει με στόμφο:
Εντοπισμός. Εξακρίβωση. Προστασία.
Καθημερινά, το απρόσμενο και μερικές φορές το ασύλληπτο, μπορεί να συμβεί. Ένας ηλικιωμένος ασθενής περιπλανιέται στους δρόμους. Ένα μωρό απαγάγετε από μια ήσυχη συνοικία. Ένας ασθενής στην εντατική χωρίς ταυτότητα.
"Στην Applied Digital ειδικευόμαστε στο να βοηθούμε στην προστασία ανθρώπων με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία εξακρίβωσης. Παρέχουμε προστασία σε παιδιά (π.χ. από απαγωγές), ασθενείς (αναγνώριση ιατρικού ιστορικού), εντοπισμό χαμένων ατόμων".
Όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Το ειδικό μικροτσίπ αποθηκεύει πληροφορίες ώστε να χρησιμοποιηθούν όποτε χρειαστεί (σε περιπτώσεις ασθενείας όπως η εταιρεία υποστηρίζει), κάνει καλύτερη και σωστότερη χρήση εντοπισμού από ότι τα μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά, όπως τα δαχτυλικά αποτυπώματα, τα φωνητικά αποτυπώματα ή σημεία αναγνώρισης (όπως οι κόρες των ματιών). Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, επικεντρώνει την προσοχή σε ιατρικούς λόγους και αναφέρεται επιγραμματικά σε όλα τα υπόλοιπα.

Ασφαλής, απροσπέλαστο και περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, το Veri Chip είναι το πρώτο και μοναδικό εμφυτεύσιμο μικροτσίπ. Μετά την εμφύτευση του, το Veri Chip με τον μοναδικό του αριθμό αναγνώρισης, παραμένει ανενόχλητο κάτω από το δέρμα μέχρι να διαβαστεί από ειδικές συσκευές ανίχνευσης (Veri Chip scanners), οι οποίες συνδέουν τις πληροφορίες αυτόματα σε μια ασφαλής βάση δεδομένων (database) στην οποία πρόσβαση έχει μονάχα εξουσιοδοτημένο προσωπικό(!)
Ο ανιχνευτής  (scaner) εντοπίζεται σε εισόδους και εξόδους κτιρίων, έτσι οι εταιρείες έχουν καλύτερο έλεγχο όσων μπαίνουν και βγαίνουν στα κτίρια, του προσωπικού τους και όσων εισέρχονται σε ειδικές ζώνες. Ακόμα, υποστηρίζει η εταιρεία, μπορούν έτσι οι πόρτες να ανοίγουν αυτόματα καθώς αναγνωρίζουν κάποιο άτομο! Η ασφάλεια είναι ακόμη πιο υψηλή λόγω των πληροφοριών που αποθηκεύονται στο σύστημα. Κάθε γεγονός, από περιουσιακά στοιχεία και κινήσεις των υπαλλήλων, μέσα κι έξω σε απαγορευμένες περιοχές, παράγουν δεδομένα, σχετικά με την ημερομηνία, την ώρα την ζώνη και το γεγονός. Και η ενοχλητική, για εμένα τουλάχιστον, παρουσίαση του μικροτσίπ συνεχίζεται και από ενοχλητική γίνεται απειλητική. Θα επιχειρήσω κάποιες συσχετίσεις τις οποίες δεν θα οικειοποιηθώ (και δεν ζητώ από κανέναν να το κάνει), αποτελούν όμως αντικείμενο σκέψης και προβληματισμού.

Το Veri Chip συνοψίζοντας, είναι μία συσκευή RFID (Radio Frequency Identification Device), συσκευή αναγνώρισης και εξακρίβωσης μέσω ράδιο συχνοτήτων. Περιέχει έναν μοναδικό αριθμό επιβεβαίωσης που διαβάζεται από μια ειδική συσκευή ανάγνωσης (barcode reader). Τα scanners διαβάζουν τα barcodes στα προϊόντα με την ακτίνα λέιζερ που διαθέτουν. Το κάθε barcode που πλέον αναγράφεται σε όλα τα προϊόντα αποτελείται από έναν ραβδωτό κωδικό. Ο κάθε ραβδωτός κωδικός αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί είναι φανεροί επάνω στο barcode και είναι διαφορετικοί σε κάθε προϊόν. Όλα τα barcodes έχουν τρεις στήλες – ράβδους που δεν είναι φανερά αριθμημένοι και βρίσκονται, δύο στα άκρα και ένα στην μέση. Αυτοί οι ράβδοι «λένε» στο scaner, το πρώτο πότε να ξεκινήσει, το μεσαίο πότε να γίνει ο διαχωρισμός και το τελευταίο πότε να σταματήσει η «ανάγνωση». Αυτές οι τρεις διπλές ράβδοι υπάρχουν σε όλα τα barcodes, είναι ίδιες και αμετάβλητες και έχουν πάντα τον ίδιο αριθμό. Ο αριθμός αυτός, στην πρώτη στην μεσαία και στην τελευταία στήλη, είναι το 6! Ο γνωστός σε όλους αριθμός του «θηρίου», το 666 (ε, να μην το αναφέρω;)!

Όλα αυτά σχετίζονται και με ένα ακόμη σχέδιο, που παραπέμπει στην γνωστή σε όλους μας Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς και στη συνθήκη του Σέγκεν. Μετά από χρόνια σχεδιασμού, ερευνών και ανάπτυξης, τα παγκόσμια οικονομικά ινστιτούτα ανακοίνωσαν την φημισμένη Global Cashless Society, παγκόσμια κοινότητα που δεν θα χρησιμοποιεί μετρητά (χρήματα). Η εταιρεία που παρέχει αυτό το σύστημα ονομάζεται MONDEX και έχει ήδη αναπτυχθεί σε περισσότερες από 20 σημαντικές χώρες.
Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που έχουν επιτύχει τεχνολογικά επιτεύγματα εμφυτευμάτων και κάποιες μας είναι αρκετά γνωστές. Η Infotep για παράδειγμα είναι μια από τις εταιρείες που παράγει βιοτσίπ που εμφυτεύονται στο δέρμα μέσω ενός ειδικού πιστολιού – σύριγγα. Η Infotep χρησιμοποιεί το τσιπ μέχρι στιγμής μονάχα στα ζώα (όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται), με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω.
Η Motorolla επίσης, που είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα μικροτσίπ της Mondex Smart Card, έχει αναπτύξει διαφορετικά βιοτσίπ για τον άνθρωπο. Ένα από αυτά, είναι το BT952000 που κατασκευάστηκε από τον Carl Sanders που υποτίθεται πως παρευρέθη σε 17 συναντήσεις σχετικά με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (New World Order) παρουσιάζοντας τη νέα συσκευή παγκόσμιας χρήσης σε ανθρώπους για σκοπούς οικονομικούς και εξακρίβωσης. Αναφέρεται πως ο Dr Sanders εγκατέλειψε αυτό το έργο μόλις συναντήθηκε με τις προφητικές γραφές της βίβλου σχετικά με το σημάδι του «θηρίου) και τώρα έχει εισχωρήσει για τα καλά στον Χριστιανισμό, πραγματοποιώντας σεμινάρια σχετικά με τα παραπάνω! Τα συμπεράσματα δικά σας. 


Όσον αφορά την περιβόητη συνθήκη Σέγκεν, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς αναφέρονται σκοποί συγκαλυμμένοι και μυστικοί. Η συνθήκη Σέγκεν είναι ένα σύμφωνο που πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα έχουν κυρώσει και το οποίο καθορίζει πώς θα κυκλοφορούν οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην αρχή προκάλεσε πρόβλημα στους πολίτες σε θέματα που αφορούσαν τις νέες ταυτότητες στις οποίες δεν θα αναγραφόταν το θρήσκευμα. Ταυτότητες που για πολλούς, σε λίγα χρόνια θα γίνονταν ηλεκτρονικές. Λέγεται πως μέσα σε όλα τα άλλα, υπογράφηκε κι ένα σύμφωνο εγκαθίδρυσης της Smart Card η οποία θα είναι και ο πρόδρομος του εμφυτεύσιμου μικροτσίπ. Σύμφωνα με αναφορές (τις οποίες είναι πανεύκολο να βρεις όποιος ψάξει), αυτή η συνωμοσία έχει ως σκοπό: 1) Παγκόσμια Εκτελεστική Αρχή / Κυβέρνηση, 2) Παγκόσμια Ένοπλη Δύναμη (Στρατός / ΝΑΤΟ, Αστυνομία / βλ. Συνθήκη Σέγκεν), 3) Παγκόσμιο Νομοθετικό Σώμα, θα καθορίζει την νομοθεσία των χωρών, 4) Παγκόσμιο Δικαστήριο (Χάγης;), 5) Παγκόσμια Επικοινωνία ,6) Παγκόσμια Πρωτεύουσα, 7) Νέα Παγκόσμια Γραφή, 8) Παγκόσμιο Ημερολόγιο ή νέο ημερολόγιο του Ο.Η.Ε. 9) Παγκόσμιες Γιορτές που θα καθιερωθούν, ενώ θα καταργηθούν οι εθνικές γιορτές όπως της 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Χριστούγεννα, Πάσχα. Αντικατάσταση σημαίας, εμβλημάτων κ.α. 10) Παγκόσμιο Νόμισμα, το χαρτονόμισμα θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα

Η εφημερίδα Standardization News, έγραψε τον Φεβρουάριο του 1991: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα «σημάδι» αναγνώρισης. Κανείς δεν θα μπορεί να πωλήσει ή να αγοράσει κάτι αν δεν έχει το σημάδι της αναγνώρισης!

Παλιότερα, γράφωντας τα παραπάνω, θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ και εγώ υπερβολικός, αστείος, γραφικός. Τώρα τελευταία όμως οι γραφικοί, χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης και προσοχής...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com