crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

OLIGARCHY (ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ) - 2012


Η Μυστική Ομάδα που κυβερνά τον κόσμο! Ένα ντοκυμαντερ του Στέλιου Κούλογλου...

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οκταμελής ομάδα -που θυμίζει τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης- ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας… Τοποθετώντας την ελληνική κρίση σε ένα παγκόσμιο ιστορικό πλαίσιο, ο Κούλογλου συνδέει επιδέξια τη Χιλή του Πινοσέτ της δεκαετίας του 1970 (όπου υιοθετήθηκαν σκληρά οικονομικά μέτρα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Μίλτον Φριντμαν) με τις τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, που εφαρμόζονται στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασισμένη σε προσεκτική έρευνα, εικόνες και πορτραίτα από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, πλούσιο αρχειακό υλικό και κατατοπιστικές συνεντεύξεις, η “Ολιγαρχία” αρνείται να παίξει το παιχνίδι συντηρητικοί εναντίον φιλελεύθερων, επιλέγοντας να αναδείξει τον ηγεμονικό ρόλο που παίζουν χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί όπως η Goldman Sachs σε βάρος κυβερνήσεων και πολιτικών και των δύο ρευμάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους συνεργούν στη διαδικασία μόνιμου εκβιασμού των αδύναμων κρατών.

Οι διεθνείς τάσεις ιδιωτικοποίησης αναγκάζουν τους Βολιβιανούς, για παράδειγμα, να ξοδεύουν το μισό μισθό τους για να αγοράζουν νερό, το οποίο ελέγχουν αμερικανικές εταιρείες, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται το 2011 για να μην πουλήσει οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νησιά προκειμένου να δανειστεί η χώρα από το ΔΝΤ. Εντυπωσιακές πληροφορίες για τους θεατές που δύσκολα θα βρει κανείς στα γερμανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, όπως μια καμπάνια με επικεφαλής την Γερμανία που στόχο έχει να δυσφημίσει την Ελλάδα, ως τον αποδιοπομπαίο τράγο της κρίσης…



part 1



part 2



part 3



part 4


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com