crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

“The Endless River” Tο νέο album των Pink Floyd


 20 ολόκληρα χρόνια (!) περιμέναμε να φτάσει στα αφτιά μας μια τόσο υπέροχη είδηση και πλέον είναι γεγονός: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν νέο album!

Το «The Endless River» θα είναι το 15ο studio album της μπάντας σε παραγωγή David Gilmour, Martin Glover (Killing Joke), Andy Jackson (recording engineer γνωστός για την δουλειά του με τους Pink Floyd) και Phil Manzanera (Roxy Music), και πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Parlophone και την Columbia Records στις 10 Νοεμβρίου. Το album θα είναι το 3ο που κυκλοφορεί το συγκρότημα υπό την εποπτεία του David Gilmour μετά τα «A Momentary Lapse of Reason» (1987) και «The Division Bell» (1994), albums που κυκλοφόρησαν μετά την αποχώρηση του Roger Waters από τη μπάντα, και το πρώτο (δυστυχώς) χωρίς τον Richard Wright (που έφυγε στις 15 Σεπτεμβρίου το 2008).

Το «The Endless River» έρχεται ως το «κύκνειο άσμα» του Rick Wright και θα είναι  κυρίως ένα instrumental album που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ατμοσφαιρική ambient μουσική. Βασίζεται σε ακυκλοφόρητο υλικό που η μπάντα είχε καταγράψει με τον Wright στην διάρκεια των ηχογραφήσεων του Division Bell το 1993 και είναι ένας φόρος τιμής για να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τι σήμαινε για τη μπάντα αυτός ο μεγάλος μουσικός, που τα πλήκτρα του θεωρούνται ως «η καρδιά της μουσικής των Pink Floyd».

Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου όταν ο David Gilmour και ο Nick Mason επανεξέτασαν όλο αυτό το υλικό που είχαν στην διάθεση τους και αποφάσισαν πως κάποια κομμάτια όφειλαν να τα συμπεριλάβουν στο ρεπερτόριο των Pink Floyd.

«Το Endless River έχει ως σημείο εκκίνησης τη μουσική που προήλθε από τις συνεδρίες του Division Bell το 1993. Ακούσαμε πάνω από 20 ώρες μουσική που παίζαμε εμείς οι τρεις (Gilmour, Mason, Wright) και επιλέξαμε τα μέρη που θέλαμε να δουλέψουμε στο νέο album. Τον τελευταίο χρόνο προσθέσαμε νέα μέρη, ηχογραφήσαμε εκ νέου κάποια άλλα και γενικά αξιοποιήσαμε την όποια τεχνολογία για να φτιάξουμε ένα album των Pink Floyd του 21ου αιώνα. Με τον Rick να έχει φύγει και μαζί του και η ευκαιρία να το κάνουμε ξανά, φαίνεται σωστό αυτά τα ξαναδουλεμένα και αναδιατυπωμένα tracks, να υπάρχουν ως μέρος του ρεπερτορίου μας…»
David Gilmour

Το «Endless River» πρόκειται να κυκλοφορήσει σε standard CD έκδοση, σε διπλό Βινύλιο (!!!) και σε 2-DISC BOXED SET (CD & DVD or BLUE RAY). Η χαρά και η ανυπομονησία μου έχουν ήδη βαρέσει κόκκινο και ελπίζω πως αυτό που θα ακούσω θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μου (όχι ότι απογοητεύτηκα ποτέ απ’ ότι κι αν κυκλοφόρησαν, καθώς παραμένω ένθερμος υποστηρικτής του The Division Bell). Για όσους ρωτούν, ελπίζουν ή προσπαθούν, όχι ο Roger Waters δεν επιστρέφει στη μπάντα.

Αναμένουμε στους υπολογιστές μας και εδώ θα είμαστε να πούμε περισσότερα μετά την κυκλοφορία του. Μέχρι τότε, ας ψάξουμε κάποια χρόνια πίσω και ας ακούσουμε κάτι (αν όχι όλα) απ’ όλα αυτά τα υπέροχα που μας έχουν χαρίσει από το 1967 μέχρι σήμερα, οι Pink Floyd

Πληροφορίες:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com