crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Led Zeppelin - Celebration Day


Ήταν 10 Δεκεμβρίου το 2007 όταν πραγματοποιήθηκε η ιστορική επανένωση των Led Zeppelin για μια μοναδική συναυλία στην 02 Arena του Λονδίνου, η πρώτη μετά απο 27 ολόκληρα χρόνια! Η συναυλία έγινε για να τιμήσουν την μνήμη του Ahmet Ertegun, φιλου τους και ιδρυτή της Atlantic Records.

Πάνω απο 20 εκατομμύρια φίλοι της μπάντας είχαν κάνει αίτηση για το "μαγικό χαρτάκι" αλλά ήταν μόνο 18.000 οι τυχεροί (και αυτοί μετά απο κλήρωση) που κατάφεραν να απολαύσουν πάνω στην σκηνή τα "ιερά τέρατα" της rock.

Τα ιδρυτικά μέλη των Led Zeppelin, Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones και ο γιος του John Bonham, Jason Bonham, έπαιξαν ένα δίωρο σετ με όλα τα κλασικά τους κομμάτια, όπως Whole Lotta Love, Rock And Roll, Kashmir, Stairway To Heaven και αμέσως μετά ξεκίνησαν φήμες για μια πραγματική επανένωση, ελπίδες όμως που αποδείχθηκαν λανθασμένες καθώς μετά την συναυλία του 2007 ο Plant δεν έδειξε διάθεση για κάτι τέτοιο. Οι Page & Jones σκέφθηκαν να αντικαταστήσουν τον Plant με νέο τραγουδιστή, αλλά οι προσπάθειες τους έφθασαν σε αδιέξοδο το 2009.


Το μυστήριο και διάφορα video teasers ξεκίνησαν απο την επίσημη fan page των Led Zeppelin στο facebook ώσπου τελικά ανακοινώθηκε η μεγάλη είδηση: Οι Zeppelin θα κυκλοφορήσουν αυτή την μοναδική συναυλία του 2007 με τίτλο "Celebration Day" στους κινηματογράφους και αργότερα σε DVD & CD!

Το "Celebration Day" θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 17 Οκτωβρίου (δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την Ελλάδα) και σε DVD τον Νοέμβριο απο την Swan Song/Atlantic Records.

Δείτε το set list:


1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody's Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I've Been Loving You
10. Dazed and Confused
11. Stairway to Heaven
12. The Song Remains the Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock and Roll



πληροφορίες και λίστα με τους κινηματογράφους στην επίσημη ιστοσελίδα των Led Zeppelin

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com