crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Motivo 4 - Το κλειδί (2010)

Motivo 4 - Το κλειδί (2010)











Πέρασαν 7 χρόνια απο την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Motivo 4 και το ερώτημα είναι αν τελικά άξιζε αυτή η αναμονή. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ναι, άξιζε!

 
Οι Motivo 4 μεγάλωσαν. Ωρίμασαν μουσικά και χωρίς μεγάλες αλλαγές στις μουσικές τους προτάσεις, κυκλοφόρησαν ενα αρκετά καλό album, δυνατό και με ενδιαφέρουσες στιχουργικές προεκτάσεις! Οι Motivo 4 σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον PSYCHO Net Radio (www.Psycho.fm) δήλωσαν οπαδοί της Ελληνικής Ροκ σκηνής, υποστηρικτές της και αντίθετοι με την σημερινή πραγματικότητα που θέλει τα groups να εκφράζουν τις απόψεις τους με αγγλικό στίχο, έστω κι αν το πρώτο τους ίσως hit (!) "Τα λόγια τα μεγάλα", αφιερωμένο είτε στους πολιτκούς είτε στο έτερον ήμισυ, δηλώνει με στόμφο: Fuck You Anyway! Είναι αλήθεια όμως, πως κάποια πράγματα, ειπωμένα στην μητρική σου γλώσσα, μοιάζουν περισσότερο προσβλητικά και λιγότερο χιουμοριστικά! Άρα, δεν το θεωρώ ατόπημα.
Το album υπογράφεται μουσικά και στιχουργικά, από τον Γιώργο Αρχοντάκη και τον Άρη Τσουκαντά, με την στιχουργική συνδρομή των: Νικήτα Κλίντ (Το ψυγείο), Δημήτρη Μητσοτάκη (Μείνε αυτό που είσαι) και Μαρκέλλας Σελιανίτου (Τώρα ή ποτέ), ενώ στην ηχογράφηση και την παραγωγή βρίσκουμε   τον Γ. Αρχοντάκη, γνωστός από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως JJ Burnell (Stranglers), Blaine Reininger (Tuxeedo Moon). Το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπως Aerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008!
Η Άννα Καρλαύτη, τραγουδίστρια του group, σε μαγεύει αμέσως με τις ικανότητες της, απόδειξη του πόσο έχουν ωριμάσει όλοι σαν μουσικοί, και παρακολουθώντας την Live πραγματικά σε μαγνητίζει! Η ζωντανή παρουσίαση του νέου δίσκου στο Οξυγόνο Live (13/12) έδειξε την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει όλοι τους, καθώς το ζωντανό δεν διέφερε σε τίποτα απο το ηχογραφημένο και υπήρξαν μάλιστα στιγμές που ήταν ακόμη πιο καλό!
Δυνατός ήχος, στιχουργικοί προβληματισμοί, επιρροές απο Skunk Anansie, Pearl Jam και Porcupine Tree, ενας, με λίγα λόγια, εκρηκτικός συνδυασμός! Πολύ καλό album που γίνεται ακόμη καλλύτερο μετά απο μια live εμφάνιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com