crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Monika - Avatar (2008)

Monika - Avatar (2008)











 Μία απο τις ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις όπου το λεγόμενο hype έπεσε μέσα! Η κουβέντα που άκουγες παντού, μέσα απο ανταλλαγές links των φανατικών του YouTube και όσων μοιράζονται με αυτόν τον τρόπο μουσική, ήταν η εξής: "Κι όμως... Είναι Ελληνίδα"!!!


Μια εικοσάχρονη φοιτήτρια μαθηματικών, εμφανίστηκε απο το πουθενά, για να μας αποδείξει πως αυτή η χώρα μπορεί ακόμα να φτιάχνει μουσική! Φυσικά, με τη νέα μόδα, αυτή που εξελληνίζει την βρετανικότητα, η αν προτιμάτε, βρετανοποιεί την ελληνικότητα! Κι όμως... Οι στίχοι είναι στα αγγλικά, αλλά η όλη μελωδικότητα, έχει έντονα Ελληνικά στοιχεία. Το νιώθεις δικό σου!
Έτυχε πολλές φορές να ακούσουμε το υπέροχο "Babe" στα ραδιόφωνα, το μαγικό "Are you coming with us" αλλά που να πάει το μυαλό μας; Μαγικές μελωδίες, μουντή μελαγχολική ατμόσφαιρα, ένας δίσκος που ερεθίζει και ταξιδεύει! Αποκορύφωμα, ο ύμνος των απανταχού ερωτικά απογοητευμένων, το τραγούδι που καθιέρωσε την Monika στις συνειδήσεις μας, το μελωδικότατο "Over the hill"...!
Μουσικά ερεθίσματα κοντά σε Dylan, Portishead, παραπέμπουν έυκολα σε Puressence και Waits, Radiohead ίσως και Χατζηδάκη! Η φωνή της Monika χωρίς να έχει την έκταση που ίσως να περιμέναμε, έχει χαρακτήρα, έχει πάθος, δένει άψογα με την μουσική και μας μεταφέρει αυτούσιο το συναίσθημα που περιγράφει!
Ενα καταπληκτικό album, που απευθύνεται εύκολα σε όλους μας. Το ακούς και τα ξανακούς, ταξιδεύεις, ερωτεύεσαι, μελαγχολείς κι ελπίζεις... Ελπίζεις πως υπάρχει μέλλον στην ελληνική μουσική πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com