crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δεν συμβαίνουν μόνο στις ταινίες



Πόσες φορές δεν παρακολουθήσαμε κάποιο έργο, συνήθως βασισμένο σε πραγματική ιστορία, με ήρωα τα αγαπημένα μας «τετράποδα», έργο που όμως γρήγορα ξεχάσαμε θεωρώντας την ιστορία του άλλη μια υπερβολή του κινηματογράφου; Τα περισσότερα όμως σενάρια εμπνέονται από την καθημερινότητα, από βιώματα και από ιστορίες που μας συγκινούν ή μας εκπλήσσουν. 

Ένα γερμανικό Shepherd με το όνομα Capitan, στην κεντρική Αργεντινή, εξαφανίστηκε από το σπίτι του όταν ο ιδιοκτήτης και καλύτερός του φίλος Manuel Guzman, πέθανε ξαφνικά, το 2006. Οι συγγενείς έψαξαν, δεν το βρήκαν και νόμισαν ότι το είχε σκάσει ή το είχε πατήσει αυτοκίνητο καθώς περιπλανιόταν. Ο πιστός σκύλος ήταν το δώρο της κυρίας Guzman στον γιο της για τα 13 του χρόνια, όμως το σκυλί δέθηκε πιο πολύ με τον πατέρα του παιδιού με τον οποίο από το 2005 ήταν αχώριστοι.

Την επόμενη εβδομάδα πήγαν στο νεκροταφείο για το μνημόσυνο και είδαν μπροστά τους τον Capitan! Η Veronica Guzman, δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: «Άρχισε να μας γαβγίζει και να γρυλλίζει σαν να κλαίει. Το πιο περίεργο όμως είναι πώς δεν τον είχαμε πάρει ποτέ μαζί μας στο νεκροταφείο και δεν ξέρουμε ακόμα πώς έφτασε εκεί».

Ο Capitan εκείνη την ημέρα επέστρεψε σπίτι μαζί με την οικογένεια, όμως πριν νυχτώσει έφυγε για να επιστρέψει στο νεκροταφείο.



Κάθε Κυριακή, για τα τελευταία έξι χρόνια, η οικογένεια Guzman πηγαίνει στο νεκροταφείο για να επισκεφθείτε τόσο τον Manuel όσο και τον Capitán. Παρά το γεγονός ότι ο σκύλος αφήνει συχνά το νεκροταφείο για να περάσει λίγες ώρες με την οικογένειά του, επιστρέφει πάντα πριν νυχτώσει, στον τάφο του αφεντικού του.

«Νομίζω πως δεν θέλει να αφήσει τον Manuel μόνο του τη νύχτα» συμπληρώνει στην Sun η Veronica.

Ο διευθυντής του νεκροταφείου, Hector Baccega, δήλωσε ότι τώρα την σίτιση και τη φροντίδα του σκύλου, έχει αναλάβει το προσωπικό του νεκροταφείου.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει μερικές φορές μια βόλτα γύρω από το νεκροταφείο, αλλά πάντα τρέχει πίσω στον τάφο. Και κάθε μέρα, περίπου στις 6 το απόγευμα, ξαπλώνει πάνω στον τάφο και παραμένει εκεί όλη τη νύχτα»


Ένα πράγμα που δεν μπορεί να κατανοήσει με τίποτα ο περισσότερος κόσμος, είναι η αληθινή, πιστή και ανιδιοτελής αγάπη που δείχνουν τα ζώα. Πλάσματα με τόσο αγνά συναισθήματα, γεμάτα ειλικρίνεια και αφοσίωση, αδυνατούν να καταλάβουν τα αυτονόητα σε εμάς και το πιο σκληρό είναι πως κι εμείς δεν μπορούμε να τους εξηγήσουμε τι έχει συμβεί. Για αυτό και ιστορίες σας αυτή του Χάτσικο μας συγκινούν τόσο πολύ, αν και λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά συνειδητοποιούν αυτή την πίστη.

Αυτά που μπορεί να κάνει για τον άνθρωπο ένας σκύλος, δεν μπορεί να τα κάνει ένας άνθρωπος για τον άνθρωπο… 





Αξίζει να δεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com