crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Verbal Delirium - So close and yet so far away (2010)

Ένα μουσικό σχήμα που δεν συναντάς συχνά, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τόσο ο ήχος αλλά και ο στίχος των τραγουδιών τους, μαρτυρούν μια μπάντα με φαντασία, συναίσθημα, λυρισμό και πολύ δουλειά.

Οι Verbal Delirium δημιουργήθηκαν το 1999 από τον “JargonΓιάννη Κοσμίδη (πλήκτρα, φωνή) και τον Νίκο Μιχαηλίδη (μπάσο) με μουσική κλίση τους χώρους της progressive rock. Μετά από συνεχόμενες αλλαγές στην σύνθεση του group θα φθάσει το 2007 όπου και θα ηχογραφήσουν το demoThe imprisoned words of fear” και θα ακολουθήσει μια ιδιαίτερα πετυχημένη σειρά live εμφανίσεων. 

Το 2009 ηχογραφούν το πρώτο επίσημο album τους So Close And Yet So Far Away από την Γαλλική Musea Records, εταιρεία από την οποία και θα διανεμηθεί τον Νοέμβριο του 2010, με την προσθήκη του Νικήτα Κίσσονα στις κιθάρες και του “Enthralling Kernel GΓρηγόρη Πουλάκου στα ντραμς, σύνθεση που διατηρούν μέχρι σήμερα.

Η έντονη παρουσία πλήκτρων, οι ατμοσφαιρικές κιθάρες και η εξαιρετική φωνητική ερμηνεία, είναι αυτά τα στοιχεία που διαφοροποιούν, καθιερώνουν και δίνουν ξεχωριστή προσωπικότητα στους Verbal Delirium, και στο πολύ καλό “So Close And Yet So Far Away”. Στον Ψυχώ Radio τους γνωρίσαμε τον Ιούνιο του 2011 με την τραγουδάρα "Dancing Generationαπό αυτό το album και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την ποικιλομορφία των συνθέσεων, από την φανερή και ευπρόσδεκτη τάση για πειραματισμό, από τα έντονα συναισθήματα που σε κατακλύζουν στο άκουσμα του και από το γεγονός πως δεν μπορείς να τους κατατάξεις σε συγκεκριμένο μουσικό είδος. Μπορεί να έχουν στοιχεία alternative η progressive rock, αλλά δύσκολα μεταφράζεις τον ήχο τους σε κάτι οικείο και αυτό θεωρώ πως είναι ένα από τα σημαντικότερα ατού αυτής της μπάντας.

Υπάρχουν στιγμές ονειροπόλησης στο album Erased και άλλες που ο ήχος δυναμώνει παίζοντας έντεχνα με την διάθεση σου Dancing Generation. Άλλες φορές θα βρεθείς να σκέφτεσαι τον Χατζιδάκι "Reprise και τους Raining Pleasure, και άλλες θα νιώσεις μαγεμένος Lullaby, ενώ σαφώς δεν λείπουν και στιγμές έντασης όπως το ομώνυμο So Close And Yet So Far Away. Εξαιρετικό από κάθε άποψη album και αυτή η εντύπωση ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν τους παρακολουθήσεις live

Έχω συναντήσει λίγες φορές συγκροτήματα (πχ Δάρνακες) που σαν τα άκουσα να παίζουν ζωντανά έτρεξα πραγματικά να προμηθευτώ το album τους και δεν μετάνιωσα γι’ αυτή μου την κίνηση. Οι Verbal Delirium ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και συνιστώ ακόμη και στον πιο επιφυλακτικό να αναζητήσει κάποια live εμφάνιση τους, για να πειστεί για του λόγου το αληθές! 

ΤοSo Close And Yet So Far Awayτων Verbal Delirium είναι ένα album που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ καλή δουλειά που αξίζει να την έχεις και να την απολαμβάνεις καθημερινά, είτε είσαι αραχτός με τα φώτα χαμηλά, είτε γράφεις ή διαβάζεις, είτε οδηγείς. Δεν θα σε κουράσει και δεν θα σε απογοητεύσει και αν του φερθείς με σεβασμό θα σου αποκαλύψει ακόμα περισσότερα μυστικά…

Το σημερινό Line up των Verbal Delirium:
Jargon - Keyboards ,
Vocals Νικήτας Κίσσονας - Guitar Enthralling 
Kernel g - Drums La Trappe - Bass 
Αναστάσης Χαμηλάκης – Keyboards

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com