crawl

Somewhere over the rainbow... Θα περιμένω...

koumpia

Αμπάουτ...Μη!Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια…

Το μόνο πράγμα για το οποίο ήμουν πάντα σίγουρος στην ζωή μου ότι θέλω να κάνω ηταν το Ραδιόφωνο!  Μικρός ξόδεψα άπειρες ώρες να ηχογραφώ τη φωνή μου πάνω από διάφορα τραγούδια και να την αποτυπώνω σε κασέτες τις οποίες άκουγα μονάχα εγω. Απο τα 16 μου ήδη παρουσιάζω με τον Μήτσο την "Επικίνδυνη Ζώνη" στον Nobel Fm. Απίστευτη εμπειρία που κράτησε λίγο. Ήθελα όμως περισσότερα! Μέσα δεκαετίας '90 γεννιέται ο Ψυχώ Fm και μαζί με τον Φώτη κουρσεύουμε τις fm συχνότητες της γειτονιάς! Αργότερα έρχεται ο Μέλλον Fm του Πειραιά και μια εκπομπή αφιερωμένη στην Ελληνική Rock σκηνή! Καλή φάση αλλά δεν αρκούσε! Ήθελα περισσότερα! 'Ηρθαν! Στον ιστορικό Ανδρομέδα 87.5 όπου γεννήθηκαν οι "Φιλικές Αναρριχήσεις" εκπομπή θρύλος που παρουσίαζα και πάλι με τον Φώτη και προφερόταν «Φιλικές ΑναρρΗΧΗΣΕΙΣ»!

Ο Φώτης πάει φαντάρος! Δοκιμάζω κάτι άλλο. Εκφραση Rock και μετά Rock Radio. Παρουσιάζω μια "Παράξενη Εκπομπή". Δουλεύω χρόνια σαν Dj (ζήτω η Garage, η Punk, τα 60's, η ψυχεδέλεια, τα '80s γενικώς!). Φτιάχνω ανύπαρκτα μουσικά γκρουπάκια! Μου έλειψαν οι "Φιλικές ΑναρρΗΧΗΣΕΙΣ". Πάλι πίσω στον Ανδρομέδα 87.5 και παρέα με καταπληκτικούς παραγωγούς! Ωραία χρόνια! Το κράτος κλείνει τα ραδιόφωνα!  Εκατοντάδες ραδιοφωνικοί παραγωγοί άστεγοι. Μπράβο σας, να χαίρεστε όλα οσα κάνετε για εμάς, χωρίς εμάς!

Ζούμε την εποχή του internet. Ώρα να αναγεννηθεί ο Ψυχώ Fm! 2 σχεδόν χρόνια σχεδιασμού και συζητήσεων, με πολύ καφέ και άφθονες αντιρρήσεις. Και να που ο Ψυχώ είναι και πάλι πραγματικότητα. Όχι fm, πάνε αυτά τα δολοφόνησαν! Net Radio γιατι είμαστε στον Internet. Υποτίθεται πάντοτε πιστοί σε αυτό που τόσο πολύ αγαπούμε: Το αυθεντικό, αυθόρμητο & επικοινωνιακό ραδιο-φωνο! Σκοπεύαμε να γίνουμε πολύ μεγάλοι! Ίσως τα καταφέραμε ίσως όχι. Τώρα δυστυχώς, δεν υπάρχουμε…

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια… τίτλος εκπομπής που αρχικά εμπνεύστηκα ως στήλη για να γράφω τα «φιλοσοφικά» μου δημιουργήματα. «Γίδι» λέγαμε (και εξακολουθούμε να λέμε) στην παλιά παρέα, αυτόν που οι περισσότεροι αποκαλούν «μαλάκα». Με κάθε σεβασμό προς τα αθώα αυτά ζωάκια, απλά είναι ένας χαρακτηρισμός που βρίσκει ένα τεράστιο φάσμα συν-ανθρώπων μας, για να ταιριάξει επάνω του σαν γάντι. Ένα blog που επιχειρώ να κάνω κάτι σαν «γραπτό ραδιόφωνο», μερικές φορές κάτι σαν κατάθεση ψυχής, και κάποιες άλλες κάτι για να περνά η ώρα, απλά γιατί μου αρέσει να γράφω.

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια… και δύσκολα λένε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά επιμένω να έχω διαφορετική άποψη. Για εμάς τους ελάχιστους που μας αποκαλούν «αθεράπευτα ρομαντικούς» (μια προσφώνηση που ποσώς μας χαλάει), δεν υπάρχει προσγείωση στην πραγματικότητα, μονάχα απογείωση, κι ας περνούν τα χρόνια. Μπορούμε να ακούσουμε και πάλι μουσική, να διαβάσουμε και πάλι ωραία γραπτά, να κουβεντιάσουμε και πάλι με τους όποιους φίλους μας, να αλλάξουμε και πάλι την δημοκρατία μας, να αναβιώσουμε και πάλι το αυθεντικό ραδιόφωνο. Και ελπίζω πως κάποια στιγμή όλα αυτά, θα τα πούμε και πάλι από τον αέρα των fm 


Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ
Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com